Stubai, Pitzaler, Kitzsteinhorn, Solden, Dachstein....

Za većinu rekreativnih skijaša skijaška sezona traje tijekom siječnja i veljače te svoje skijaške dane provode unutar tog dvomjesečnog perioda, a već u ožujku misli su vezane za neke druge aktivnosti na otvorenom. Oni “zagriženiji” znaju gdje se može skijati od početka prosinca pa sve do kraja ožujka, čak i polovice travnja, što naravno ovisi o vremenskim prilikama na skijalištima te njihovom položaju i nadmorskoj visini.

Ovoga trenutka vrlo dobri glečerski uvjeti garantiraju da će te uživati će te na prekrasno uređenim tvrdim stazama, skijati rame uz rame skijaškim nacionalnim reprezentacijama dok se pripremaju za zimu, a najbolje od svega da će te puno jeftinije proći za smještaj i skipass. Sve u svemu dobiti će te prekrasno iskustvo, za izrazito odličnu cijenu.

Austrija

Solden je prvi glečer koji je svoja vrata otvorio već 09.09.2017. godine, dok je trenutno stanje u Soldenu otvoreno je 7 glečerskih staza s 8 skijaških liftova i gondola, te ukupno 19,7 km skijaških staza.

Stubai je krenuo s radom tjedan dana poslije Soldena 16.09.2017. Za one koji neznaju Stubai je prekrasan ledenjak, te je baza Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja za početak i završetak skijaške sezone. Na Stubaiu je trenutn u radu 7 skijaških staza s ukupno 14 km, te 11 vučnica. 10 cm novog snijega danas je napadalo!

Istog vikenda kao i Stubai, Pitztaler glečer svoja vrata otvoreio je 16.09. Zanimljivo je da su na istom skijalištu naši reprezentativci Istok Rodeš i Filip Zubčić gdje vrijedno treniraju te uživaju u zasad izvrsnom vremenu. Otvoreno je 10 km staza i 6 vučnica, gdje većinom treniraju reprezentativci.

Kaunertaler glečer svoja vrata otvorio je 22.09.2017. Zanimljivo je da je Kunertaler glečer možda i najpoznatiji u svijetu snowboardera koji svoju sezonu otvaraju na tradicionalnom 32. BLUE TOMATO festivalu koji se održava 13-15.10.2017. godine. Trenutno stanje na Kaunertaleru kaže da je otvoreno 8km skijaških staza, 9 skijaških staza te 3 vučnice.

Zadnjeg dana mjeseca rujna otvorenje su pripremili na Dachsteinu koji je poligon hrvatskog skijaškog nordijskog reprezentaciji, te vam donosimo fotografiju naše Vedrane Malec koja je jedva dočekala da krene trenirati- Dachstein najviše privlači reprezentacije nordijskih disciiplina zbog toga što nije velik te ima svega 4 km staza, a ima pruge za skijaško trčanje cijelo vrijeme svog rada otvorene.

Za kraj smo ostavili Kitzsteinhorn glečer koji nas najviše zanima jer tamo idemo 28.10. Trenutno je aktivno 7 km skijaških staza, te se snowpark na glečeru danas otvara. Stanje snijega je 110 cm s današnjim danom, te je u pogonu 9 skijaških liftova i 4 skijaške staze

Autor: Nino Stančić Vidrač

NAJNOVIJE OBJAVE

Please reload

© 2019 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana