top of page

Škola skijanja za najmlađe

Danas ako dijete upišete u dječji skijaški vrtić kojih danas ima gotovo na svim skijalištima prepustit čete ga u ruke profesionalaca koji će voditi brigu o djetetu da se zabavi, nauči prvim koracima na skijama, dok mu vi možete biti budna logistička podrška u svim nepredvidivim situacijama, kao ispadanje rukavica i brisanje suzica nakon pada .U toj dobi dijete upija kao spužva i vrlo brzo savlada osnovne spuštanja niz blage strmine kao što su vijuganja u plugu i blagi spust. U tom periodu se najviše razvijaju motoričke sposobnosti kod djeteta pa ih je poželjno iskoristiti, te u sljedećim godinama u školici skijanja nadograditi ostalim naprednijim skijaškim elementima.

Tata kao samouki skijaški učitelj? NIKAKO!

Odgovor ne bi trebao imati dvojbe. Svakako dijete koje želi naučiti skijati trebalo bi uputiti u školu skijanja. Školu skijanja provode za to posebno obučeni učitelji skijanja koji će puno lakše prenijeti  svoje znanje na vaše dijete nego vi sami i prije ga dovesti do željenog cilja. Svakom roditelju bez obzira na njegovu stručnost daleko je teže prenijeti svoje znanje na dijete jer je poznato da roditelji teže ostvaruju autoritet od učitelja pošto ih djeca ne smatraju učiteljima već roditeljima.

Osim toga odlazak sa djecom na skijanje trebalo bi biti odmor, druženje i zabava, a ne misija roditelja da dijete nauči skijati. To je zadaća učitelja skijanja. Na skijanju trebaju uživati svi i djeca i roditelji. Djeca će u školi skijanja provodit vrijeme sa svojim vršnjacima, stjecat će nova prijateljstva i sigurno se bolje zabaviti nego uz „tatu učitelja“. A roditelji će se moči opustiti, iskoristiti vrijeme za sebe i uživati na snijegu dok su im djeca u sigurnim rukama. 

Autor: Alen Šimunković, MAH Sport

KORISNI SAVJETI

Please reload

bottom of page