MAH Sport - HrvatSKI boot fitting laboratorij!

Od ove godine MAH Sport skijaški dućan postaje HrvatSKI boot fitting laboratorij. Znanje koje je uloženo tokom zadnjih 15-tak godine ove godine je upotpunjeno s pravom opremom (Vacuum stroj, Dallbelo MY Fit pećnica, Boot doc ulošci za stopalo, stroj za proširivanje pancerica), te je Alen Šimunković kao voditelj MAH Sporta odlučio svim rekreativnim skijašima u Hrvatskoj, a i šire ako je potrebno otvoriti mogućnost vrhunske usluge i prilagođavanje svih pancerica koje se nalaze u dućanu te svih onih koji imaju problema sa svojim pancericama putem Vacuum Fischer stroja, Dallbelo pećnice i MY Fit programa rada, te mogućnost prilagođavanja uložaka svih naših pancerica. Za sve koji imaju već željene pancerice, a imaju problema sa širinom stopala, odnosno kosti su preširoke na određenom djelu pancerice MAH Sport ima rješenje i za to. Zato im se obratite s punom spremnošću u dućanima u Varaždinu i Zagrebu

Vacuum Full Fit by: Fischer - tehnologija koja već 6 godina oduševljava skijaški svijet.

Uz Vacuum Full Fit tegnologiju prvi put je moguće apsolutno prilagoditi cijelu pancericu prema vašoj nozi uz neupitnu kvalitetu. Osnova za to je patentirani Fischer Vacum-Plast.  Za jednostavno i udobno podešavanje potrebno je izdvojiti oko 20 do 30 minuta uz visoku uspješnost procesa oblikovanja. Vacuum pancerica može se nanovo formirat i do 10 puta čime se postiže 100%-tna sigurnost da će te dobiti savršeno oblikovanu pancericu prema vašoj nozi.

Detaljnije o Vacuum tehnologije pronađite OVDJE

My Fit Dalbello - brzi sistem potpunog prilagođavanja pancerica prema nozi

Dalbello je razvio perfektan super brzi sistem potpuno individualnog prilagođavanja pancerica prema nozi pod nazivom „My Fit“ kojim se može na više od 60% Dalbello pancerica izraditi potpuna prilagodba po nozi. Prilagodba se može ponoviti više puta uz perfektan fitting.

Pancerice dolaze već sa pred definiranim područjima za prilagodbu, pa pancerice izvrsno legnu već pri prvom ulasku zahvaljujući CONTOUR 4 SHELL dizajnu.

Najprije se izvrši prilagodba uloška pancerice, a nakon toga se izvrši prilagodba oklopa.
Prilagodba se radi pomoću posebne Dalbello pećnice instalirane u MAH Sport trgovinama, gdje se u vrlo kratkom vremenu skijaška cipela 100 % individualno prilagodi prema nozi.

Kako do savršene prilagodbe pancerica u koracima?

 1. ODABIR PANCERICE – ANALIZA - kod odabira pancerica najprije moramo dobiti odgovore na nekoliko pitanja:

  • Na kojim terenima najčešće skijate i koju tehniku preferirate?

  • Koliko dana u sezoni provedete na skijanju?

  • Kojom skijom obično skijate?

  • Koliko ste spremni izdvojiti za pancericu?
   Nakon što smo suzili izbor pancerica pristupamo mjerenju stopala.

 2. MJERENJE VELIČINE STOPALA – pomoću  mjerača izmjerimo dužinu, širinu stopala i obratimo pažnju na obujam gležnja i visinu risa. Izvršimo upoznavanje sa eventualnim deformacijama stopala, bolnim područjima, mjestima koje stvaraju neudobnost pri skijanju i posebnim željama.
  Svakako preporučimo izradu uloška za potplat ( BootDoc ) prema nozi da bi se ispravile nepravilnosti kod položaja stopala te fiksirala peta i stopalo u pravilan položaj!

 3. ODABIR PANCERICE – Ukoliko je pancerica udobna, dobro drži nogu i zadovoljava vašim željama možete direktno na stazu bez termo prilagođavanja. Ukoliko nakon skijanja primijetite neku neudobnost možete pristupiti My Fit prilagodbi uloška. 

 4. PRIPREMA NOGU ZA MY FIT – prije nego se pristupi prilagodbi uloška potrebno je obložiti nogu na najosjetljivijim mjestima jastučićima da bi se na tim područjima dobilo više prostora. Na to se navuče uobičajena termo skijaška čarapa.

 5. LINER CUSTOMIZATION – prilagodba uloška u fazama. Uložak se stavlja u pećnicu na točno propisan način, temperaturu i vrijeme grijanja te se nakon što se ugrije navuče na pripremljenu nogu i umetne u oklop. Miruje se propisano vrijeme u zadanom položaju i nakon što se ohladi spreman je za korištenje.Ukoliko je sada sve u redu možete na skijanje. Ukoliko nije – postupak možete ponoviti ili pristupiti My Fit prilagodbi oklopa pancerice ukoliko model dozvoljava.

Autor: Nino Stančić Vidrač

NAJNOVIJE OBJAVE

Please reload

BOOT DOC ULOŽAK - ​peronalizirani anatomski uložak

BOOT DOC su personalizirani, prema vašoj nozi oblikovani unutarnji ulošci, koji istovremeno pružaju izvrstan osjećaj za mnoge sportske aktivnosti. Austrijska skijaška reprezentacija u potpunosti koristi BOOT DOC uloške koji idu u skijašku pancericu.

Boot Doc anatomski uložak izrađuje se po jednostavnom postupku. Prvi korak su osnove, odnosno sama analiza tipa i veličine stopala. Drugi korak je odrediti vrstu luka nogu, što može biti nizak, srednji ili visok. Nakon toga kreće izradi uloška, odnosno zagrijavanju uloška te anatomski prilagođavanje nozi na posebnom stroju koje imaju u MAH Sportu


Činjenica je da anatomski oblikovani ulošci stabiliziraju i pravilno postavljaju nogu u cipele, tako uravnotežujući cijelo tijelo.

© 2019 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana