High tech uređaji za mjerenje brzine, tehnike... - sezona 2017/18

Novi val tehnologije zadnjih godina postao je veliki hit u skijaškoj industriji. Svi žele mjeriti svoju brzinu, koliko km su prešli, kakve su skokove izveli, te do kojih granica sve mogu ići. Današnji uređaji su toliko maleni i tanki da su prikladni za stavljanje u skijaške naočale ili skijaške cipele, odnosno pancerice.

U ovom tekstu predstaviti ćemo Vam tehnološke uređaji koji su zaduženi za mjerenje brzine, dužine skokova, gps praćenja, skijaške karving tehnika i sl.

Madshus Empower Cross-Country Skije

Madshus empower mjenja način na koji su skije rađene, kupljenje te uživanje na skijama. Dodatak ugrađenog RFID chipa u skijašku konstrukciju dobiva se pregled skije iznutra koja je napravljena u Madshusu. Samim time svaka skija ima jedinstveni DNA kod koje se konstatno nadopunjuje u njihovoj globalnoj digitalnoj bazi, dozvoljavajući da odaberete savršeni par skija za vaš stil skijanja.

The Madshus empower aplikacija dopušta vam da prilagodite preformance skije svaki puta nakon što stavite skije na snijeg, zahvaljujući uređaju za vosak, tvz "wax helper". Više informacija pronađite OVDJE

Photo i text: MADSHUS.com

Carv Ski - analizira i popravlja vašu skijašku tehniku

Carv i je prvi tehnološki uređaji koji možete nosite i skijati snjim dok vam govori kako skijate, u stvari realnost je da je taj uređaj vaš vituralni skijaški trener. Inspiriran olimpijskom tehnologijom, uređaj će vam davati upute i znanje, kojem su pristup do sada jedino imali skijaški natjecatelji.

Umetak debljine 2 mm stavi se u vašu skijašku cipelu, podsjeća na grijače pancerica s utorom za punjenje, dok je punjač smješten na vanjskoj setani vaše skijaške cipele. Mjeri vaše pokrete i pritisak koji se prenosi, te vam daje povratnu informaciju kroz slušalice. Također putem bežićno se može povezati sa svakim pametnim telefonom kako bi dobili jednostavnu povrantu informaciju ili detaljnu analizu. Odlična stvar ukoliko se želite natjecati sa svojim prijateljima. Freestyleri neće biti zaboravljeni, jer također mjeri trikove, skokove i sl. 

Više informacija pronađite OVDJE

Please reload

PIQ ROBOT- tracker, mjerač brzine, sile, kuta nagiba, zavoja...

Piq robot puno je više od jednostavnog tracker s ugrađenim snagom PIQ ROBOT na vašoj skijaškoj cipeli moći će te izmjeriti jako puno detalja. Uređaj prati vašu brzinu, snagu, prelazak iz zavoja u zavoj, kutova pod kojim prelazite u zavoj, analizira skokove i ocjenjuje ih. Kako bi sve funkacioniralo treba stavi ulta tanku traku oko svoje noge koja će biti u skijaškoj cipeli.

Više informacija pronađite OVDJE

Autor: Nino Stančić Vidrač

NAJNOVIJE OBJAVE

© 2019 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana