Otišao je jedan od najvećih, legendarni Bode Miller

Tko ili što je Bode Miller za skijaški putujući cirkus ili službeno nazvan Ski World Cup trebao znati svaka osoba koja imalo voli skijanje ili ga je pratila posljednih 15-tak godina ili barem nekoliko sezona u tom vremenu.

Bode Miller ma što god mislili mi o njegovom skijaškom stilu istinska legenda svjetskog skijanja, da je više takvih kao on vjerujemo da bi svjetski skijaški kup bio puno zanimljiviji jer se Bode bacao uvijek na glavu i nikad nije kalkulirao. Možda i zato je jedan o najvećih novijeg doba.

Mi hrvati sigurno ćemo ga pamtiti po epskim borbama tokom cijele sezone između njega i našeg Ivice Kostelića, te tokom prvog toliko željenog muškog malog kristalnog globusa u slalomskoj konkurenciji koji je došao vitrine obitelji Kostelić.

Bilo je to godine 2002. zadnja slalomska utrka u Flachau za tu sezonu. 

U velikoj karijeri, u kojoj je odradio 16 sezona, slavio je na 33 utrke Svjetskog kupa i jedan je od petorice skijaša koji su slavili u svih pet alpskih disciplina; spustu, superveleslalomu, kombinaciji, veleslalomu i slalomu.

 

Jedan od najomiljenijih skijaša svijeta bio je dva puta pobjednik Svjetskog kupa (2005. i 2008.), četverostruki svjetski prvak i osvajač zlatne olimpijske medalje. 

Iako ne skije zadnje dvije i pol godine, Bode se odlučio oprostiti onako kako dolikuje i njegovom stilu.  “Imao sam dugu karijeru, ali više ne osjećam strast”, skijaš koji je skijao zbog skijanja, a ne zbog novaca. I zato će ga mnogi pamtiti, dok one druge koji je puno više svijet će puno manje pamtiti.

Bode odmori se, zaslužio si...

Autor: Nino Stančić Vidrač

NAJNOVIJE OBJAVE

Ove godine MAH Sport  postaje HrvatSKI boot fiting laboratorij. Znanje koje je uloženo tokom zadnjih 15-tak godine ove godine je upotpunjeno s pravom opremom!

Please reload

© 2019 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana